MDR Wetgeving

COMPLEET ASSORTIMENT VOOR DE ORTHOPEDISCHE BRANCHE

Wat is MDR?

MDR staat voor Medical Device Regulation; de nieuwe Europese wetgeving die per 26 mei 2021 verplicht wordt en de bestaande MDD vervangt. De MDR is opgesteld om de patiëntveiligheid van medische hulpmiddelen te vergroten en ervoor te zorgen dat innovatieve en veilige medische hulpmiddelen beschikbaar blijven voor de patiënt.

Wat betekent de MDR voor de orthopedische branche?

Een orthopedische schoen is geclassificeerd als een medisch hulpmiddel met de laagste risicoklasse. Het is een niet-invasief hulpmiddel dat mensen helpt bij het verlichten van hun klachten, mensen meer mobiel maakt en verdere ernstige afwijkingen kan voorkomen. Spelers in de keten van de orthopedische branche krijgen dus te maken met de MDR en zullen zich hieraan moeten conformeren.

Van Drunen bekleed in het kader van MDR de rol van distribiteur in de keten. Wij verhandelen echter geen medische hulpmiddelen, waarvoor de MDR is geschreven. Uiteraard doet Van Drunen er alles aan het haar klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken op het gebied van MDR. 

MDR: de stap richting een grotere patiëntveiligheid

Productdossiers

Om u op weg te helpen met de MDR hebben we productdossiers voor u opgesteld. Hierdoor heeft u gemakkelijk inzicht in de
eigenschappen, verwerking en eisen van een product. 
Van Drunen werkt nauw samen met haar leveranciers om zo veel mogelijk informatie doorlopend te bundelen in de productdossiers. 

De productdossiers kunt u inzien door middel van de knop rechts of via de artikelpagina van ieder product. 

Etikettering & Traceerbaarheid

Van Drunen voorziet al haar producten al tijden van juiste etikettering. Zo vindt u op onze etiketten de artikelomschrijving, artikelnummer, barcode en batchcodering.
Batchcodering
Op ieder etiket vindt u onze batchcodering. Deze codering is gekoppeld aan de inkooporder zodat wij te allen tijde terug kunnen zien wanneer een artikel met welke batch is ingekocht. Zo kunnen we zowel u als onze leverancier helpen om bijvoorbeeld klachten zo voorspoedig mogelijk op te lossen én bent u gegarandeerd van een uitstekende traceerbaarheid van uw aangekochte materialen.

Onze visie op MDR 

Download hier onze verklaring op het gebied van MDR. Hierin geven wij o.a. aan hoe Van Drunen haar klanten ondersteunt op het gebied van MDR. Ten aanzien van conformiteit op MDR zijn wij graag natuurlijk graag uw partner. Van Drunen doet er alles aan om te conformeren aan huidige wet- & regelgeving. 

Ook nodigen wij u graag uit om onze folder over MDR te downloaden.