Zoals het ooit begonnen is...

COMPLEET ASSORTIMENT VOOR DE ORTHOPEDISCHE BRANCHE
De eenmanszaak waar het in 1938 allemaal mee begon, heeft inmiddels plaats gemaakt voor een marktleider die wijd en zijd bekend is. We blikken terug naar 1938; het jaar dat Johan van Drunen, grootvader van de huidige directeur John, besloot om zelf een bedrijf op te richten. Vanuit het Brabantse dorp Elshout begon Johan met het uittekenen van schachtpatronen. Zijn passie voor ambachtelijke schoenen breidde zich uit tot het opkopen van faillerende schoenfabrieken en samen met zijn vrouw begon hij een winkel aan huis. Dit was een kleine zaak, maar had een uitgebreid assortiment. Zo verkocht de winkel niet alleen leder, tassen en gespen, maar ook vishengels, zaden en zelfs vee-geneesmiddelen.

Johan en zijn vrouw brachten in totaal acht kinderen groot, waaronder zoon Harrie van Drunen. Harrie nam niet alleen de voorliefde voor schoenen over, maar in 1964 ook het bedrijf. Ondanks de goedlopende winkel besloot hij zijn eigen pad te volgen en verlegde hij de focus op het beleveren van schoenwinkels en schoenreparatiebedrijven. Ditis het begin van de tot 2020 gedragen firmanaam; HJ van Drunen bv.
Opgegroeid tussen de rubberplaten, vellen leder, riemen en veters werd John van Drunen, de huidige directeur van Van Drunen, in 1987 op 17 jarige leeftijd voor het eerst betrokken bij het bedrijf. Van Drunen had op dat moment al een klein magazijn tot zijn beschikking, waar Johns werkzaamheden begonnen. Naarmate John meer leerde over de schoenmaterialen, begon hij met het bezoeken van schoenmakerijen en orthopedische schoenmakers. Vanuit de laadruimte van een bestelbus verkocht hij onder andere hakken, zolen en leder. John merkte op dat orthopedische schoenen vaak oubollig en zwaar waren, en weinig kleur bevatten. Hierdoor besloot hij een fabriek voor kinderschoenen op te kopen. Met een nieuw, kleurrijk assortiment reisde John al snel heel Nederland af, waar het enthousiasme om deze vernieuwende materialen groot was.
John zijn passie voor de orthopedische sector groeide en het bedrijf groeide mee. Zo ontstond er in 1989 een duidelijke focus op de orthopedische sector en verhuisde het bedrijf in 17 jaar tijd twee keer naar een groter pand. Van Drunen bevindt zich tot op heden in het hart van de schoenenindustrie; de Langstraat in Brabant. Hier staan iedere dag zo’n 25 medewerkers graag voor u klaar. Mede dankzij de passie voor schoenen en de toekomstgerichte blik van de familie, is Van Drunen uitgegroeid tot een krachtig familiebedrijf waar zo’n 82 jaar ervaring, kennis en kunde in rondgaat.